Elérhetőség

Cím: XI., Budafoki út 41./A fsz. 3.
Telefon: (06) 20-405-8850
vagy: (06) 20-626-9659
E-mail: budai.miniovi@gmail.com

Képek, plakátok

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Érdekességek, ajánló

egyszervolt_logo.jpg csaladinet.gif
babanet_logo.gif minitipp.png
imamilogo.gif

bloghu_logo70.gif

1. hagyományteremtô NOSZTALGIATÁBOR

2013.04.21. 18:23 - Játszóda admin

Nosztalgiatábor
nagycsoprtosoknak és iskolás testvéreiknek
Balatonszemesen

Kedves Szülők!

A gyermekük nyaralásukat kezdhetik kedves társaikkal, barátaikkal, ha eljönnek első Nosztalgia táborunkba, amit Balatonszemesen Eötvös Károly író, később Szabó Vladimír festő valamikori nyaralójában szervezek
2013. június 17. és 21. között.

INDULÁS: 2013. június 17.

Gyülekező a Déli Pályaudvaron hétfő reggel 7:30-kor

ÉRKEZÉS: 2013. június 21.

Péntek délután a megbeszélt vonattal.

Utazás vonattal (a szállás a vasútállomással szemben van)

1. nap: Megérkezés, a szálláson elhelyezkedés, ebéd után  irány a Balaton-part!

2. nap: Az ősnádas világának megfigyelése hajnalban, délután Posta Múzeum

3. nap: Hajókázás a Balatonon

4. nap: Reich Károly Múzeum megtekintése

5. nap: Csomagolás, elbúcsúzás a Balatontól, hazaindulás

A szállásunk egy szép nyaralóban lesz, amelyet körülvesz egy bekerített kert. Közeli étkezdében ebédelünk. A reggelit, uzsonnát, vacsorát a szálláson készítjük, gyümölcsöket délelőtt fogyasztunk.

Minden nap fürdünk, fagyizunk, és egész nap játszunk. Este bátorságpróba, kalandozások és más (biztonságos) izgalmak várnak a gyerekekre. Lefekvés után mese és bizalmas beszélgetéssel elalvás.

Kapcsolattartás telefonon vagy esetleg látogatás.

A tábor ára utazással, szállással, belépőkkel, hajójeggyel, napi ötszöri étkezéssel, minden napi fagyizással:
28 000 Ft.

A gyermekeket Kati néni kíséri egy önkéntes 17 éves lánnyal, a gyermekek körül segít Ági néni, aki dajka volt régebben óvodánkban. Ő a szállásadónk is.

Kérdéseitekkel forduljatok vagy személyesen hozzám, vagy hívjatok a 0620/4058850-es számon.

tabor.jpg

Balatonszemes a déli part közepén található, ahol mindent jól lehet látni, szemmel tartani - szemesnek áll a világ..... Szokták mondani.

Szemes igazi családbarát üdülőfalu, megmaradt sok-sok éven át családias, gyermekközpontú, nyugodt, mégis ezernyi élményt nyújtó helynek. 

Olyan, mint egy nagy kert, ahol a gyerekek jól érzik magukat: lehet nagyokat pancsolni - van még őspart: homokos partja csepegtetős várépítésre csábít..., hosszan tartó sekély víz: biztonságos a gyerekek számára.
Felfedezésre vár a nádasok élővilága, a mindennapos séta a mólóra megint sok-sok élményt rejt: a túloldal látványa, naplemente, a kicsi és nagy vitorlások sokasága, a kiránduló-sétahajók megcsodálása vagy azon való utazás. 

A mólón található az információs tábla, ahol megtudhatjuk hány fokos a víz, a levegő, milyen magas az átlag vízszint stb. 

Szemesen több szabad stand található, mindegyik tiszta, gondozott, mellékhelységekkel ellátva. A gyerekek számára játszótér, homokozó, a terebélyesre nőtt fák pedig kellemes árnyékot adnak a pihenni vágyóknak.

Vadregényes utcák sokasága, mesebeli sétára hívogat, ahol a régi a nyaralókat is megcsodálhatjuk, a kis kápolna Szemes legszebb utcájában egy kicsi híddal az elején stb. 

A kultúra is észrevétlenül szembejön velünk, amikor meglátjuk a régi postakocsikat a Postamúzeumban, ahol kedvesen fogadják a látogatókat és minden kérdésre választ kapunk a múzeummal kapcsolatban. 

Szemesen született és gyerekeskedett, régi mesekönyvek illusztrátora: Reich Károly, ezt a múzeumot sem szabad kihagyni. 

Nemcsak postakocsit láthatunk, hanem egy hangulatos tér közepén az önkéntes tűzoltók első kocsiját, ami még Csonka János gépgyárából való. 

A  nyáresti sétákat, a két helyi, igazán finom fagyizó tesz teljessé, közben még a vasútállomás régi épületét is megnézhetjük, bekukkantva a váróterembe, ahol a tablókon láthatjuk a közelmúltban 150 éves déli vasútvonal történetét. 

Az aluljárón átjutva hazaérünk a szállásunkra, ami szintén rejt kis törtélnemet: Eötvös Károly, híres balatoni író nyaralója volt, aztán egy neves festőművész Szabó Vladimir nyári birodalma, ahol megannyi balatoni kép született.

Manapság ez az épület már más, mint anno, de megőriztünk több régi tárgyat, könyvet, amit szívesen megmutatunk kedves vendégeinknek. 

A pihenést, feltöltődést, otthonos, kényelmes szobák teszik lehetővé, a kertkapcsolatos fedett teraszon a közös élet zajlik. A házban 3 zuhanyzó, két mellékhelység, a szobákban külön mosdó található. A konyhában lehetőség van ételek elkészítésére. 



süti beállítások módosítása